Sannheten er at du ønsket å signere for Liverpool?

Ja. Jeg heter Rafa Benitez, og jeg nesten er avtalt. Jeg var alt for det, men jeg knapt visste språket. Og så var det “Manchester United”. Jeg heter fergie og sa: “jeg så du spilt mot Frankrike. Jeg ønsker å se deg i teamet.” United hadde ikke kast bort noe tid, handlet resolutt. Det hele skjedde veldig raskt – to dager.

“Jeg ønsket å Liverpool… før jeg ringte fergie”. Nemanja Vidic svar på spørsmålene pantopoda: FourFourTwo

– Mot hvem vanskeligere ble spilt mot Didier Drogba eller Fernando Torres?

– Drogba var mer vanskelig. Torres har alltid skapt sjanser, men Drogba presset i hele kampen. Det var bare ett virkelig store spillet mot Torres når jeg har gjort en feil med ballen for å Edwin (ca. van der SAR), og Spanjolen scoret.

– Du hadde for å ta straffe i Champions League-finalen i 2008? Klar for et slikt ansvar, mens Anelka gikk glipp av?

Vi visste fem utøvere. Deretter kan de slå de som var trygg. Jeg var sjette eller åttende i listen. Jeg eller Giggsy. Jeg sa at han har mer erfaring, og han slo. Da jeg var, men det gjorde jeg ikke. Giggsy og 40 år var et veldig stilig spiller.

– Hva gjorde du etter finalen i Moskva?

– Viste seg å være en fantastisk kveld. Jeg spilte for Fratria på Luzhniki stadion i Moskva, og jeg besøkte venner. Jeg hadde en flott tid i Russland. Jeg første til venstre Serbia, og i begynnelsen var det vanskelig. Over tid, jeg lærte seg russisk og begynte å nyte spillet. Jeg var glad for å gå tilbake til Moskva med “Manchester United”. Jeg klarte ikke å sove. Ble en lang fest, og jeg drakk uten å stoppe. Det er nok derfor jeg glemte hvordan Drogba ønsket å treffe meg i løpet av spillet.

– Var det vanskelig å venne seg til maten og været i Manchester?

– Ved første været var vanskelig å venne seg til.

– Hva, selv etter Moskva?

– Godt nok, i Moskva, det var kaldt i vinter, men det var konstant regn, solen skinte. Mat i Manchester ingen problemer. Vi var godt matet på klubben, men hjemme kona kokte serbiske mat. Hun helt vet hvordan å lage fylt paprika med løk og krydder. “United” alt var topp hakk – jeg selv tilbød å gjøre noe serbisk. Våre tre sønner ble født i Manchester. Her har jeg brukt de beste årene av sin karriere, og jeg fortsatt har et hus. Det eneste problemet er været, og så har jeg elsket Manchester og menneskene som bor her.

“Jeg ønsket å Liverpool… før jeg ringte fergie”. Nemanja Vidic svar på spørsmålene pantopoda: FourFourTwo

Er det sant at Ferguson er overbevist om at du skal delta i den serbiske hæren?

– Et godt spørsmål. Så fergie sa i sin bok. Vi gikk på trening banen, og han spurte hva som foregikk i Serbia. Han så at jeg var sint, og tok det som et ønske om å gjenopprette til å kjempe. I sannhet, jeg tenkte aldri på den hær.

– Ville du ha vært “United” for et år, hvis de visste at Moyes ville få sparken?

– Jeg tok beslutningen før vi forlot David. Jeg innså at tiden har kommet. Jeg gjorde ikke be om en ny kontrakt. Jeg ble skadet, og jeg følte meg ikke lenger ung.

– Hvem var den vanskeligste å spille i Premier League? Hvordan ville du slår Diego Costa?

Fysisk er det vanskeligste var å holde Drogba. Suarez og Aguero var den beste. Drogba kunne omgå dem, om ikke til skade. Denne trioen er det beste. Costa? Det er forskjellig fra andre. Jeg spilte så jeg kunne.

Hvis du kunne ta del i en kamp United, hvilken ville du velge?

– FA-Cup-finalen i 2007. Vi tapte for Chelsea med resultat 1:0. Jeg ønsker å spille igjen og igjen-og vinne! Jeg ble veldig skuffet da. FA-Cupen er den eneste trofé jeg ikke kunne vinne. Jeg ville ikke ønsker å gjenta det som allerede vunnet spillet – plutselig vil miste? Andre spill som jeg ønsker å slå – både finalen mot Barcelona.

SPONSORER sponsorer artikkel: kampanjer og selskapet – anmeldelser og den siste siden i vår sponsor – gjennomgang og bonus for nye spillere.